loading...

Υλικά συνταγής...
200γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
30γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ζεστό.
 
Top