loading...

Υλικά συνταγής...


1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 φέτες κασέρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
ελαιόλαδο για επάλειψη
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το κασέρι.
Ζυμώνουμε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι, θα ψηθούν ομοιόμορφα. Ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο κασέρι. Κλείνουμε το μπιφτέκι καλά έτσι ώστε να καλύπτεται εντελώς το κασέρι. Αν δεν τα κλείσουμε καλά, θα τρέξει το κασέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό, ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180°C.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.

 
Top