loading...

Υλικά συνταγής...


2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
½ φλιτζ. (καστανή) ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα
100γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
½ φλιτζ. κακάο
80γρ. μαύρη σοκολάτα

για το γλάσο

250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. άχνη ζάχαρη
70γρ. μαργαρίνη
μερικές σταγόνες λεμονιού


Διαδικασία συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές φόρμες για μάφινς (περίπου 20 μικρά).
Τοποθετούμε το μείγμα στα κουπάκια με ένα κουτάλι ή ένα χωνί ζαχαροπλαστικής μίας χρήσης μέχρι τα 3/5 του ύψους τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το γλάσο με τυρί κρέμα, χτυπάμε τα υλικά με μίξερ μέχρι το γλάσο να γίνει ομοιόμορφο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον άχνη για να γίνει πιο σταθερό και πιο λευκό.
Καλύπτουμε τα μάφινς με το γλάσο και πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά.

 
Top