loading...


Θυμόμαστε όλοι τις υποσχέσεις καταπολέμησης του βύσματος...
που είχε δώσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και προσωπικά οι υπουργοί Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας.
Οι δεσμεύσεις τους όμως ήταν σαν τις αντιμνημονιακές τους υποσχέσεις. Όχι μόνο κατέρρευσαν, αλλά γρήγορα τα δύο μέχρι πρότινος κόμματα που κατάγγελλαν το πελατειακό κράτος και τη βυσματοκρατία, έγιναν ακόμη χειρότεροι θιασώτες και πρωταγωνιστές στις βρώμικες αυτές ψηφοθηρικές συναλλαγές!
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες φαντάρων και γονιών που αποκαλύπτουν ότι οι στρατιώτες δεν αντέχουν και καταρρέουν ψυχολογικά.

Ο συνδυασμός της ευνοιοκρατίας και του φτιαξίματος της κομματικής πελατείας με το ατελείωτο χώσιμο πραγματικά ωθούν τους φαντάρους να ξεπερνούν τα όρια.
Ήδη καταγράφονται δραματικά γεγονότα για τα οποία έχουν επίγνωση το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Γονιός, σε μια από τις πιο πρόσφατες καταγγελίες, αποκαλύπτει ότι το στρατευμένο παλικάρι του, κατέρρευσε ψυχολογικά και πλέον νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κατάθλιψη. Οι Στρατιωτικές αρχές, αντιλαμβανόμενες το μέγεθος του προβλήματος ετοιμάζονται να του δώσουν Αναβολή, έστω και αν το παλικάρι θέλει τρεις (3) μήνες για να απολυθεί.
Ο  Στρατός και σε αυτή την περίπτωση θα προσωποποιήσει το πρόβλημα ενώ οι ρουφιάνοι και οι μιλιταριστές θα ρίξουν το δηλητήριο τους και θα περιγελάσουν τον συνάδελφο που δεν άντεξε τον Στρατό που σκοπό έχει «να μας κάνει άνδρες…».
Να μας κάνει ρουφιάνους θέλει, υποταγμένους, γλύφτες και αηδιαστικούς οσφυοκάμπτες, σαν τα κομματικά βύσματα των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να δούμε τι δεν άντεξε συνάδελφος και έπαθε κατάθλιψη.
Το παλικάρι παρουσιάζεται 18/1/2016 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο και μετά πηγαίνει στο Γύθειο για εκπαίδευση μάγειρα.
Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Γύθειο: ένα στρατόπεδο «που σε τρέχει για να σε τρέχει», σε κλίμα τρομοκρατίας και κραυγών από τα χαμηλόβαθμα στελέχη, που φυσικά βαράνε προσοχή στα βύσματα που μαζεύονται από όλη την Πελοπόννησο: η εθνική ενότητα των τσάτσων είναι εκεί, όπου οι ψηφοφόροι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (με πρώτη προτίμηση το ΚΕΝ Καλαμάτας φυσικά) εξαφανίζονται συστηματικά, για να χωθούν οι υπόλοιποι που δεν έχουν βύσμα.
Αφού λοιπόν το 27χρονο παλικάρι γνώρισε από πρώτο χέρι τον «υπερήφανο» ελληνικό στρατό, πήγε στο Στρατόπεδο Λεβαντή, Σίνδου,  στο 723 Τάγμα Μηχανικού, αφού προηγήθηκαν τα ΣΠΕΝ.
Γνωστή σφηκοφωλιά βυσμάτων της Βόρειας Ελλάδας, κέντρο κομματόσκυλων και γόνων ευπόρων οικογενειών της Θεσσαλονίκης.
Ο συνάδελφος, αφού εργάζονταν ατελείωτες ώρες στα μαγειρεία, έπρεπε να δίνει και υπηρεσίες φύλαξης.
Δείτε πρόγραμμα: 6.00 π.μ. με 14.00 μ.μ. μαγειρεία, 14.00-17.00 θαλαμοφύλακας, 22.00 το βράδυ σκοπιά κλπ.κλπ. κλπ.
Πόσος ελεύθερος χρόνος μένει ή τι δυνατότητα υπάρχει να κοιμηθείς; Ούτε 2-3 ώρες και αυτές σπαστές!
Φυσικά τα βύσματα όχι μόνο δεν έχουν τέτοιο πρόγραμμα εργασιών, αλλά αντίθετα, η εξόντωση των συναδέλφων που δεν έχουν ή δεν βάζουν βύσμα είναι αποτέλεσμα της δικής τους λούφας!
Ο διοικητής της μονάδας –που φυσικά υπογράφει τις υπηρεσίες- εμφανίζεται να μην ξέρει τίποτε και οι ευθύνες καταλογίζονται σε Λοχία υπεύθυνο για τις υπηρεσίες.
Η τεράστια αδικία, ο παραλογισμός και η υπερκόπωση προκάλεσαν την ξαφνική απώλεια βάρους στον 27χρονο συνάδελφο (13 κιλά), άρχισαν τα πέφτουν τα μαλλιά του, με αποτέλεσμα να ζητήσει να τον δει ψυχίατρος, που διέγνωσε κατάθλιψη!
Εμείς θέτουμε ευθέως το ερώτημα στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Άμυνας:
Τι θα μείνει μετά από όλα αυτά; Θα καταλογίσουν «στην αδυναμία» του παλικαριού την ψυχολογική του κατάρρευση, θα δώσουν Αναβολή και θα συνεχίσουν κανονικά;
Βεβαίως, το να θέτεις τέτοιου είδους ερωτήματα πλεονασμός, αφού είναι γνωστός ο ένοχος είναι γνωστή η αιτία.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν σε όλα αυτά, να γυρίσουν την πλάτη στην βυσματοκρατία και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Με Ελεύθερο Συνδικαλισμό των στρατευμένων.
Συνάδελφοι, μην αφήνετε την κατάσταση να σας πάρει από κάτω.
Δώστε τη μάχη μέσα από το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Η δημοσιότητα, οι επιστολές καταγγελιών είναι η δύναμη μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
 
Top