loading...





Μάταια θα προσπαθήσετε να της αντισταθείτε!!!



Υλικά

3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ

1 κουτί κάστερ πάουντερ

1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 gr.

4 κ.σ. κακάο σκόνη

2 κούπες ζάχαρη

2 κουτιά γάλα εβαπορέ

3 1/4 κούπας νερό



1 κούπα γάλα χλιαρό για το βρέξιμο των μπισκότων



για το γαρνίρισμα

2 κούπες σαντιγί χτυπημένη με 1/2 κούπας άχνη

(αν θέλουμε τη σαντιγί μας πιο γλυκιά,προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη)

τριμμένη κουβερτούρα





Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το 1 1/2 κουτί από 

το εβαπορέ,το νερό,τη σοκολάτα,τη ζάχαρη και το κακάο.

Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ετοιμάζουμε το γάλα με το οποίο θα βρέξουμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ.

Το βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ελαφρά.


Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το 

κάστερ πάουντερ.

Το μείγμα πρέπει να είναι λείο.

Αδειάζουμε μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε 

καλά μέχρι να πήξει η κρέμα..

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κολλάμε στην επιφάνεια της 

κρέμας διάφανη μεμβράνη για να μη δημιουργήσει κρούστα.

Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα 

στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 25x30 εκ.

Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το 1/3 της κρέμας.Επαναλαμβάνουμε 

τη διαδικασία άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με την κρέμα.

Στο τέλος θα έχουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το στολίζουμε με σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.    

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Απολαύστε το!
 
Top